Schiedamse ambtenaar maakt van iets eenvoudigs iets lekkers

29-12-2019 Nieuws Redactie

Arjen Brijs, vorige week in actie; beeld: Omroep Max


SCHIEDAM - Arjen Brijs gaat vanavond - nou ja, op tv dan - op voor een nieuwe wedstrijddag van Heel Holland Bakt.

Schiedammers kunnen Brijs kennen als medewerker van de gemeente Schiedam. Hij draagt op het stadhuis bij aan een ordentelijke uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondertsteuning en is er ook betrokken bij inkoop in het algemeen, bij vrijwilligers, bij Stroomopwaarts en andere gemeenschappelijke regelingen. Hij is op het Stadserf en elders in de stad een vertrouwd gezicht, met ruim vijftien jaar in de gemeentedienst op de teller.

Maar in zijn vrije tijd bakt hij. Dusdanig met plezier en fanatiek dat hij zich twee jaar achtereen aanmeldde voor de tv-hit met liefhebber-bakkers in de hoofdrol. Vorig jaar kwam hij ver, maar niet 'tot de tent'. Dit jaar redde hij dat wel; hij kwam de voorronde door en behoort dit seizoen tot de tien gezichten van het programma. "Vorig jaar dacht ik eerst: ik heb alles meegemaakt, ik vind het best. Maar dan zie je de uitzendingen en toen dacht ik: ik wil gewoon in die tent. Dat is toch een soort ultieme, iets magisch. Ik ben heel blij dat het dit jaar gelukt is."

De 36-jarige Brijs houdt van zwemmen, hardlopen en wintersport en vindt het leuk 'om samen te eten'. "Dan wil ik altijd graag het toetje maken." Daarin kan hij zijn gedrevenheid leggen. "Ik wil dan het maximale uit mezelf halen." Dat is uiteraard niet altijd even gemakkelijk. "Maar als ik een taart bak, moet ik dat een volgende keer net een stukje beter doen."

Het leuke van bakken is volgens Arjen Brijs het feit dat 'je altijd iets lekkers neerzet'. "Dat leidt tot positieve reacties." En het is ook gaaf dat je 'van iets vrij eenvoudigs, zo iets lekkers kunt maken'.

Hoe sterk hij daar in het programma van Omroep Max in slaagt mag hij uiteraard niet zeggen. Sterker nog: de omroep verbiedt het om interviews te geven. Maar het mooie is dat de vorderingen van Brijs iedere week op tv te zien zijn. Vorige week was het een beetje kantje-boord, met de nodige kritische kantekeningen van Janny en Robert, de markante jury annex lekkerbekkies van Heel Holland Bakt. Arjen Brijs is ambitieus, zo liet hij op voorhand optekenen. "Ik vind het pas geslaagd als ik winnend de tent uitloopt; winnen is het enige dat telt." Wie wil weten of dat Arjen lukt moet vanavond kort voor half negen de tv aanzetten...Gerelateerd