Schiedamse bevolking groeit aanzienlijk

14-01-2022 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Schiedam hoort bij de Nederlandse gemeenten die een aanzienlijk groei in bevolking doormaken. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferde de groei van de bevolking in 2021 op 6,2 per duizend inwoners.

Daarmee dijt de stad niet uit zoals echte groeigemeenten als Lansingerland of Pijnacker-Nootdorp. Daar ligt de groei afgelopen jaar hoger dan tien per duizend inwoners. Maar de Schiedamse groei mag er in vergelijking met andere gemeenten zijn: Rotterdam groeide in 2021 met 5,81 mensen per duizend inwoners, Vlaardingen met 3,71. De groei van Maassluis was met 10,91 per duizend ook flink. Maar vergelijk het eens met tot voor kort echte 'booming' dorpen als die ten zuiden van Rotterdam: Barendrecht groeide met 2,65 per duizend mensen, het naastgelegen Albrandswaard met 4,45 per duizend.

In 2021 daalde het aantal inwoners in 47 Nederlandse gemeenten, een jaar eerder nog in 61. Vooral in de noordelijke provincies hadden minder gemeenten te maken met bevolkingskrimp dan een jaar eerder. In Flevoland groeide de bevolking verhoudingsgewijs het sterkst. Door de toegenomen immigratie groeide de bevolking van de grote steden weer sterker.

De bevolking van Nederland groeide in 2021 met naar schatting 118 duizend inwoners. Gerelateerd