Schiedamse boeren en subsidie

20-10-2019 Nieuws Han van der Horst

Foto: Paul Meuldijk


COLUMN - Wat hebben we als Schiedammers met het boerenprotest te maken gehad? Wellicht stonden veel stadgenoten in de file omdat ze kolonnes tractoren tegenkwamen. We hebben op de televisie gezien hoe de boeren hun leed en hun wanhoop onder woorden brachten, in het nauw gebracht als zij worden door de lelijke politiek.

Toch accepteren zij van diezelfde lelijke politiek wel tal van subsidies. Dat valt voor zover het geld uit het vermaledijde Brussel betreft, zelfs heel precies na te gaan en dat is toch wel leuk om te weten. Op de site rvo.nl kun je per boer per gemeente, zelfs per postcodegebied nagaan hoeveel geld zij ontvingen. Dat kan hier.  Hoeveel Schiedamse boerenbedrijven uit het gemeenschappelijk landbouwbeleid van de Europese Unie kregen staat hier keurig op een rijtje.

Dit soort kanten van het boerenleven zijn door onze agrariërs de afgelopen week wat weinig naar voren gebracht. In het kader van de transparantie vul ik dit gaatje in de informatievoorziening maar voor ze op. En het is ook leuk om te weten, dat we in onze gemeente toch nog een paar boeren hebben.


Gerelateerd