Schiedamse bommelder is psychiatrisch patiënt

07-10-2017 Nieuws Redactie

BREDA/ROOSENDAAL - In de trein van Dordrecht naar Roosendaal sprongen bij Renzy T. de stoppen door. De Schiedammer schreeuwde 'I kill you', ging op zijn knieën en nam een gebedshouding aan. Daarop riep hij in de rijdende trein: "Ik ga een bom laten ontploffen, want ik ben extremist. Ik ben lid van ISIS."
 
Dat was gelogen. Renzy heeft een blanco strafblad en doet geen vlieg kwaad, zo schrijft BN/ De Stem. Hij was op 24 juni onderweg naar de inrichting waar hij verbleef in België. Hij had de vorige avond zijn pillen gemist en raakte in een psychose. Dat wist alleen toen nog niemand. Het complete station in Roosendaal werd die zaterdag ontruimd. Zwaarbewapende agenten arresteerden de zogenaamde terrorist.
 
De rechtbank schorste gisteren het voorarrest van de Schiedammer. Dat was na vier maanden, Het Openbaar Ministerie had vier maanden cel geëist en nog twee maanden voorwaardelijk, mits de man zich gaat laten behandelen in een inrichting. De rechtbank wilde, op verzoek van de advocaat van T. echter niet wachten op het vonnis dat over twee weken klinkt. "U bent in de gevangenis niet op de beste plaats. De gezondheidszorg moet zijn verantwoordelijkheid maar meteen nemen.'' Zodra er plek is in de crisisopvang, zal de man daardoor de gevangenis mogen verlaten. Renzy P. is er blij mee. "Ik schaam me een beetje voor wat er is gebeurd. Ik heb niemand pijn willen doen. Dit is niet wie ik ben.''
 

 Gerelateerd