Schiedamse geslagen door weggelopen gevangene

10-01-2020 Nieuws Redactie


BREDA - Een Schiedamse is gisterochtend in een trein van Rotterdam naar Breda in haar gezicht geslagen door een uit een gevangenis weggelopen man. Dat melden de Telegraaf en het AD.

De man zou ook een Engelssprekende vrouw hebben aangerand. De politie is op zoek naar haar. De man is opgepakt op het station van Breda.
 
De dertigjarige Schiedamse zegt dat de Engelssprekende vrouw in de trein naast haar was komen zitten. De vrouw zei tegen haar dat een man haar had aangeraakt en vroeg om hulp, meldde een woordvoerder van de politie. De man kwam op hetzelfde moment op het tweetal af en gaf de Schiedamse meteen een harde klap in haar gezicht. De Engelssprekende vrouw liep hierop weg.

De Schiedamse volgde op station Breda haar belager en riep de hulp in van NS-medewerkers. Die hielden de 37-jarige verdachte, afkomstig uit Amsterdam aan en droegen hem over aan de politie. Die ontdekte dat de verdachte uit een penitentiaire inrichting in Schiedam was weggelopen, aldus de beide kranten.

De man moest daar nog zeven maanden zitten en had een zogenoemde Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders opgelegd gekregen, die is bedoeld voor meerderjarigen die vaak met de politie in aanraking komen.

PS. De redactie kent geen penitentaire inrichting in Schiedam - hooguit op het politiebureau worden mensen gevangen gehouden - en doet navraag naar de in het bericht gemelde inrichting. Mogelijk gaat het om De Schie in Rotterdam.

PS2. Het blijkt te gaan om een PI in Nieuwegein.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date