Schiedamse havenwerker verdacht van drugssmokkel

12-01-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een Schiedammer is aangehouden op verdenking van cocaïnesmokkel en corruptie. De 37-jarige man werkt bij een containerbedrijf in de Rotterdamse haven.

De man maakte het drugshandelaars mogelijk om de cocaïne uit containers te halen, door hen op de terminal toe te laten en hen naar de containers met drugs te brengen. 

Dat gebeurde volgens de politie in ieder geval bij een drugstransport van 138 kilo cocaïne, in mei afgelopen jaar. De drugs kwamen uit Peru. De Schiedammer liet zich hier royaal voor betalen. Op corruptie staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar. 

In totaal zijn dinsdag drie mensen opgepakt. Een andere verdachte is een 35-jarige man uit Rotterdam, hij zou het leeghalen van drugscontainers organiseren. De derde man, een 41-jarige Rotterdammer, is gisteren op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte. De woningen van de verdachten werden doorzocht; er is beslag gelegd op ongeveer honderdduizend euro in contanten en tientallen mobiele telefoons (waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd), sim-kaarten en stukken administratie.


Gerelateerd