Categorieën

Service

Schiedamse hengelaar gepakt

Schiedamse hengelaar gepakt
Nieuws

Schiedamse hengelaar gepakt

  • Redactie
  • 17-09-2016
  • Nieuws
Schiedamse hengelaar gepakt
DEN HAAG - Een 35-jarige Schiedammer zit vast op verdenking van een reeks diefstallen in heel Nederland. Hij sloeg toe via de brievenbus.

Dat gebeurde toen agenten in Rotterdam een gestolen auto in de gaten hielden. Die was eerder in Den Haag bij een woninginbraak gestolen. De Schiedammer hengelde door de brievenbus naar sleutels en stal zo elektronica en auto’s.

Tussen 23 augustus en 2 september sloeg de verdachte meerdere keren zijn slag in Den Haag. Als bewoners sliepen, hengelde hij door de brievenbus naar sleutels en kon zo de woning van zijn slachtoffers in. Daar zocht hij naar dure draagbare spullen zoals fotocamera’s, tablets en laptops. Als hij autosleutels kon bemachtigen, ging hij er ook met de auto vandoor.

In Rotterdam vonden agenten een van de gestolen auto’s terug en ze besloten deze in de gaten te houden. Verschillende politieteams sloegen de handen ineen om de gestolen auto 24 uur per dag in de gaten te kunnen houden.

Toen de auto op 4 september werd meegenomen naar Rosmalen, werd de 35-jarige inzittende daar aangehouden op verdenking van diefstal van de auto. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte mogelijk verantwoordelijk is voor een reeks woninginbraken die op dezelfde manier werden gepleegd in Almere, Apeldoorn, Barneveld, Den Haag, Harderwijk, Rijswijk, Utrecht, Veenendaal en Nieuw Vennep. Donderdag werd zijn voorarrest door de raadkamer verlengd.

In het Haagse onderzoek werden vier gestolen auto’s teruggevonden. Enkele andere gestolen auto’s werden eerder opgespoord met behulp van ingebouwde track and trace systemen. Ook in deze zaken is de Schiedammer als verdachte aangemerkt.

Toen agenten de woning van de man doorzochten, vonden ze een fors aantal spullen die mogelijk gestolen waren. De Haagse rechercheurs konden meerdere goederen aan slachtoffers teruggeven, zoals het gereedschap van een man uit Harderwijk. Ook bij hem was een auto gestolen, maar dankzij een track and trace systeem was deze reeds gevonden en aan het slachtoffer teruggegeven. In de woning van de verdachte vond de politie nog een sleutel van deze auto, ook deze kreeg de Harderwijker terug.