Categorieën

Service

Schiedamse initiatieven op voor ING-steun

Schiedamse initiatieven op voor ING-steun
Nieuws

Schiedamse initiatieven op voor ING-steun

  • Redactie
  • 29-01-2018
  • Nieuws
Schiedamse initiatieven op voor ING-steun

SCHIEDAM - Drie initiatieven in de stad dingen mee naar een donatie van het ING Fonds.

Petje af, Soos Blauwhuis en de Wijkonderneming Nieuwland gaan op voor een financiële bijdrage van de bank voor hun projecten.

Onder het motto 'Help Nederland vooruit' stelt de bank 'initiatieven die Nederland sterker maken' geld beschikbaar voor 260 projecten in heel Nederland. De hoogste bijdrage is vijfduizend euro en die is weggelegd voor die projecten die veel stemmen winnen. Tot en met 11 februari kan iedereen stemmen op de initiatieven. Op 10 maart wordt op de ING Bankkantoren bekendgemaakt welke initiatieven welk bedrag krijgen toegewezen.

De Wijkonderneming Nieuwland werkt naar eigen zeggen 'als een grote broer/zus in de wijk'. "Wij willen een oude caravan in de wijk opknappen en inrichten als buurtrestaurant."  Een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar bewoners hun talenten kunnen laten zien. "Bewoners die een kleine beurs hebben kunnen tegen een kleine vergoeding toch gezond eten." Onder meer via de aanleg van een moestuin.

Stichting Petje af Waterweg zet zich in voor kinderen van tien tot veertien jaar in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Zij neemt initiatieven op het gebied van beroepsverkenning en talentontwikkeling. "Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving. Wij vinden het belangrijk dat kinderen weten wat hun beroeps en toekomstmogelijkheden zijn en wat ze daarvoor moeten kennen en kunnen."

Vereniging Soos Blauwhuis organiseert ruim twintig verschillende activiteiten voor ouderen, van biljarten tot breien en van kaarten tot dagreisjes. "Met de donatie willen wij, nadat wij een door het opzeggen van de huur verplichte verhuizing hebben afgerond, een ruimte voor educatieve doeleinden inrichten waarin senioren kennis kunnen maken met alle aspecten van moderne computertechnologie en sociale media."