Schiedamse jongeren opgepakt voor verzet

03-05-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Drie Schiedamse jongeren zijn gisteravond gearresteerd na belediging, verzet en belemmering van de politie.

Een groep van zes jongeren weigerde gisteravond op metrostation Marconiplein mee te werken aan een controle. Medewerkers van cameratoezicht bij de RET hadden gezien dat een groep jongemannen op metrostation Coolhaven een voorwerp verborgen hield. Het vermoeden bestond dat dit een wapen was en daarom seinde de RET de politie in.

Ondertussen waren de jongemannen op de metro gestapt en bij Marconiplein aangekomen. Daar stonden agenten hen op te wachten. De jongeren vluchtten in eerste instantie naar een uitgang van het station. "Daar stopten de tieners op aanroepen van de politie met vluchten, maar ze gaven geen gehoor aan het verzoek om hun handen tegen de muur te plaatsen", aldus het politieverslag. "Ze weigerden mee te werken aan de fouillering en gingen zelfs in verzet. Een van de groepsleden sloeg daarbij een agent op zijn hoofd." Die raakte daarbij gewond.

Nadat de situatie onder controle was, zijn de drie Schiedammers (twee van vijftien jaar en een van zeventien) en een zeventienjarige Rotterdammer overgebracht naar het politiebureau. Bij één van de verdachten trof de politie een mes aan.

Gerelateerd