Schiedamse molenfans kunnen molenproject steunen

03-09-2016 Nieuws Redactie

AMSTERDAM – Korenmolen De Zwaluw, papierfabriek De Middelste Molen, molen De Goede Hoop en molen De Korenbloem zijn genomineerd voor de Bankgiro Loterij Molenprijs 2016. Schiedamse molenliefhebbers en anderen kunnen tot 3 oktober stemmen op hun favoriete project. De molen met de meeste publieksstemmen ontvangt een bedrag van vijftigduizend euro om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Op 7 oktober wordt de winnende molen bekendgemaakt. Met de Bankgiro Loterij Molenprijs vragen vereniging De Hollandsche Molen en de Bankgiro Loterij aandacht voor de Nederlandse molens.

Korenmolen De Zwaluw in Hasselt (Overijssel) strijdt voor restauratie van de wieken, zodat de molen weer optimaal kan draaien en malen; papierfabriek De Middelste Molen in Loenen (Gelderland) wil een nieuw bezoekerscentrum, waar nog meer mensen het productieproces van ambachtelijk papier kunnen zien; molen De Goede Hoop in Mijnsheerenland (Zuid-Holland) heeft nieuwe wieken nodig en een betere toegankelijkheid van de molen voor publiek en molen De Korenbloem moet teruggebracht worden in zijn oude glorie, zodat het authentieke maalproces weer zichtbaar wordt, zo willen ze in Ulvenhout.

Via www.molenprijs.nl kan iedereen (vanaf achttien jaar) stemmen. De molen met de meeste stemmen wint. De drie overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen per project in euro's uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een geheel verzorgd molenweekend verloot.