Schiedamse overlijdt aan drugs

25-05-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een Schiedamse vrouw is overleden door vervuilde cocaïne. Dit meldt de Telegraaf.

De vrouw gebruikte zaterdagavond de drugs met een vriend. Ze redde hem het leven door alarm te slaan en er voor te zorgen dat hij in het ziekenhuis terecht kwam nadat bleek dat er iets helemaal niet goed was gegaan na het drugsgebruik. De cocaïne werd de vrouw en jonge moeder van 21, daarna zelf fataal.

De cocaïne was verkeerd versneden en het stel ging na gebruik 'out'. Toen de vrouw bijkwam, sloeg ze alarm bij een buurman en werd een ambulance gebeld die haar vriend naar het Franciscusziekenhuis bracht. De vrouw ging mee maar heeft waarschijnlijk niet aangegeven wat er was gebeurd, zo vertelt een familielid de krant.

De vriend werd in het ziekenhuis behandeld, de vrouw ging met een vriendin mee naar huis. Daar is ze gaan liggen. Toen de vriendin haar niet wakker kreeg, heeft die alarm geslagen. De vrouw werd naar het Erasmus MC gebracht maar dat mocht niet meer baten: de hersenen van de vrouw waren te zeer beschadigd. Woensdag is de behandeling gestaakt.

Het is bekend dat er in onze regio vervuilde cocaïne op de markt is. Het Trimbos-instituut waarschuwde hiervoor in januari.


Gerelateerd