Schiedamse vastgezet na protest

01-02-2021 Nieuws Redactie


UTRECHT - Een Schiedamse vrouw is eergisteren aangehouden in Utrecht omdat zij weigerde gehoor te geven aan een oproep van de politie om te vertrekken uit een park.

De vrouw van 37 was naar park De Gagel in Utrecht gekomen na een oproep. Een 34-jarige man uit Weesp werd gisteren aangehouden op verdenking van opruiiende oproepen op sociale media; hij had opgeroepen om zaterdag naar park De Gagel te komen om te protesteren tegen de Coronabepalingen.

De politie zegt alert te blijven op opruiiende berichten in sociale mediagroepen. "Door met aanhoudingen de angel hieruit te halen en alert te zijn op de plaatsen en tijden waarvoor oproepen gedaan worden, helpen we Utrecht rustig en veilig te houden", zo stelt de Utrechtse politie. Zaterdag werd een 21-jarige Utrechter aangehouden vanwege berichtgeving op sociale media waarbij hij een wapen toonde.

De politie was zaterdag aanwezig in het park in Utrecht. Eén man werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Een 28-jarige man uit Amsterdam en de 37-jarige vrouw uit Schiedam werden gearresteerd toen zij 'gewaarschuwd waren te vertrekken' en dit niet deden.