Schiedamse verdachte Schouwburgplein vrij

06-02-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - De Schiedammer die vastzat vanwege betrokkenheid bij de dood van Jip Jurg, is op vrije voeten. De politie heeft twee verdachten in het onderzoek naar het overlijden van de 32-jarige Rotterdammer na een vechtpartij op het Schouwburgplein, in vrijheid gesteld. Behalve de Schiedamse beveiligingsmedewerker gaat het om een 37- jarige man uit Den Haag. De politie stelt daar bij dat de twee mannen verdachten blijven in het onderzoek.

De hoofdverdachte, een 37-jarige Rotterdammer, zit nog steeds vast. De aanhouding van de man is gisteren getoetst door de rechter-commissaris. Hij zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij geen contacten met de buitenwereld kan onderhouden, alleen met zijn advocaat.

Jip Jurg werd op zondag 28 januari levenloos in zijn woning gevonden. Hij was twee dagen eerder betrokken geweest bij een vechtpartij voor de Rotterdamse schouwburg. Sectie heeft uitgewezen dat hij aan inwendig letsel is overleden. Vorige week woensdag meldde de Schiedammer zich op het politiebureau en werd hij aangehouden. De twee andere verdachten meldden zich afgelopen vrijdag op het politiebureau en werden toen aangehouden.

Het rechercheteam wil nog steeds in contact komen met mensen die op en rond het Schouwburgplein waren in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen half drie en kwart voor vier. Er waren op dat moment veel bezoekers van het International Filmfestival Rotterdam. Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond ook aandacht aan deze zaak (NPO 1 vanaf half negen). Ook in Bureau Rijnmond aanstaande donderdag (vanaf kwart over vijf) komt de dood van Jip Jurg aan de orde.Gerelateerd