Schiedamse vertegenwoordiging bij Women's March

22-01-2017 Nieuws Redactie

Kizzy met Kirsten van den Hul en diens moeder

DEN HAAG - Schiedam was gistermiddag vertegenwoordigd bij de Women's March in Den Haag. Zangeres Kizzy liep mee, en zong mee. De Women's March was volgens de organisatoren een protest 'tegen ongelijkheid en intolerantie', naar aanleiding van de inauguratie van president Donald Trump. In veel Amerikaanse steden werd gisteren ook geprotesteerd tegen (het optreden van) Trump.

"Wij streven naar een samenleving waarbij er naar elkaar geluisterd wordt en iedereen gehoord mag worden", aldus de organisatoren. "En waarbij Nederland ook internationaal zich blijft inzetten voor gelijke rechten voor ieder."

Dat zijn doelen waar Kizzy volledig achter staat. "Ik was blij dat ik een bijdrage kon leveren", vertelt de Schiedamse zangeres. "De positieve energie heerste de hele middag. Zelfs de zon kwam van achter de wolken vandaan. Bijna symbolisch. Ieder was opgewekt en vrolijk."

Kizzy zong in Den Haag het lied Superwoman en droeg haar gedicht Supervrouwen op, hetzelfde gedicht dat zij ooit bracht voor koningin Maxima en minister Jet Bussemaker bij de uitreiking van de Joke Smitprijs. Daar ontmoette zij ook voormalig winnares Kirsten van den Hul, columniste. Kizzy kwam haar ook tegen in Den Haag. Zie de foto.

Ze vertelt over de protestmars. "De hashtags #gelijkisgelijk en #wesupportallhumanrights werden veel geschreeuwd, tijdens het lopen. Bij de Amerikaanse ambassade zijn we stil blijven staan. Er waren ook veel Amerikanen die meededen aan de mars, maar ook mensen uit andere landen. Er werd ook in het Spaans geprotesteerd."

De sfeer was goed, aldus Kizzy. "Ik had het over geschreeuw, maar het was gepassioneerd en toch heel rustig en vredig allemaal." De Schiedamse zegt blij te zijn dat ze er bij was. "Veel van mijn vrienden in Amerika (waar Kizzy studeerde, red.) hebben daar ook meegelopen, zag ik via de sociale media. Dat vind ik mooi om te zien."

Gerelateerd