Schiedamse vraagt bij DWDD aandacht voor Orange the World

28-11-2019 Nieuws Redactie

Floortje Dessing en Marijn Poel: Orange the World


SCHIEDAM - Schiedamse Marijn Poel was gisteren te zien op tv, in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Ze zat pront in beeld, pal achter Marco van Basten, gast in de uitzending naar aanleiding van een boek met en over hem. Poel had een oranje sjaaltje om. "Ik was nog even beducht dat ik voor Oranje voetbalsupporter doorging."

Maar Poel was met een heel andere reden naar de studio gegaan. "Ik ben lid van serviceclub Soroptimist International, club Beneden Maas. Wij waren uitgenodigd voor de uitzending gister en gingen daar in het oranje heen vanwege de internationale actie tegen geweld tegen vrouwen." Die begon deze week en loopt door tot 10 december. De actie werd bekend door het uitlichten van gebouwen, zoals in Schiedam het Stadskantoor en de Dorpskerk.

"Ons doel was om Matthijs van Nieuwkerk een oranje sjaaltje aan te bieden om Orange the World te steunen en dat is gelukt." Na de uitzending helaas pas. De oranje sjaals waren de redactie van het programma wel dusdanig opgevallen dat er naar gevraagd werd en de vier dames een prominent plaatsje in beeld kregen. Maar met de sores in De Villa, en de nog veel grotere ellende in Jemen, plus Van Basten in de uitzending, bleef er geen tijd over om in de uitzending aandacht te besteden aan Orange the World, aldus Poel.

Na afloop dus wel contact met Van Nieuwkerk, die stelde het onderwerp met zijn redactie op te nemen. "Met een beetje geluk worden we dus binnenkort nog een keer terug gevraagd om over de actie te vertellen." Floortje Dessing was ook zeer geïnteresseerd. "Ook zij weet als geen ander hoeveel geweld er in de wereld plaatsvindt dus ook zij droeg met plezier het oranje sjaaltje dat wij haar aanboden."

Poel had het voor, tijdens en na de opnames goed naar haar zin, ook al kent ze het programma eigenlijk amper. "Ik kijk niet zo veel tv. En ik heb ook niet veel met voetbal en Van Basten. Maar we hebben een heel leuke avond gehad. Wat opviel was de gemoedelijke sfeer, met veel muziek ook voor de uitzending. Zo'n studio is ook veel kleiner dan je denkt."

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne door aandacht te vragen voor deze veel voorkomende mensenrechtenschending, ook in Nederland. De zestien actiedagen tegen geweld zijn vooral bedoeld om het publiek bewust te maken. Voor meer informatie, kijk hier.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date