Schietincident Stadhouderslaan; de feiten

17-06-2018 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

Foto's: FlashphotoNL

VLAARDINGEN - Na de consternatie van gisteravond, wordt langzaamaan meer bekend over wat zich gisteravond voltrok bij een schietincident in Vlaardingen en een aanhouding in Schiedam.

Rond kwart over zeven kwam bij de politie de melding binnen dat er enkele keren was geschoten op de Stadhouderslaan in Vlaardingen. De politie was er snel bij en zag twee auto’s wegrijden. Op de kruising van de Churchillweg / Laan van Bol ‘Es in Schiedam werden de twee wagens aan de kant gezet en gecontroleerd. Er zaten vier jongemannen in.

"Er bleek er een gewonde man in één van de auto’s te zitten", aldus de politie. De man was gewond aan zijn arm. Omdat de inzittenden geen verklaring gaven, was in eerste instantie onduidelijk wat er was voorgevallen. "Bij een fouillering werd ook niets gevonden." De man werd door ambulancemedewerkers behandeld.

Andere getuigen meldden de politie dat er ook vier jongens na het schietincident waren weggerend in de richting van een flat aan de Koninginnelaan. Deze gedroegen zich bijzonder verdacht en hadden een scooter bij zich. Zowel een woning als een bijbehorende kelderbox werden korte tijd later doorzocht. "Er werden geen personen aangetroffen." Wel stond in de kelderbox de vermoedelijk betrokken scooter.

De politie onderzoekt de zaak verder en stelt dat 'de achtergrond van het schietincident nog onduidelijk is'.Gerelateerd