Schutter op Schiedammer nog altijd spoorloos

19-09-2017 Nieuws Redactie

BERGEN OP ZOOM - Christo H. is nog altijd niet opgespoord. Hij wordt verdacht van het neerschieten van een Schiedammer en een Vlaardinger op een woonwagenkamp in Bergen op Zoom in 2015.

Gisteren diende de zaak tegen H. in Breda. De verdachte kwam daar met een verklaring over de schietpartij. Via een brief aan zijn raadsvrouw Inez Weski meldde hij dat hij in 2015 niet expres schoot, zo meldt het AD. Het zou zijn gebeurd uit zelfverdediging, schreef H.

Talloze getuigen hebben gezegd dat H. schoot. Tegen de man ligt al ruim een jaar een Europees aanhoudingsbevel, maar hij is nog altijd niet gevonden.

Bij de schietpartij werden twee mannen uit Schiedam (38) en Vlaardingen (45) geraakt. De grootste gemene deler van getuigenverklaringen is dat de verdachte degene is die een ruzie begon en het pistool trok. Volgens de verdachte zijn veel verklaringen in elkaar gezet en hebben getuigen kunnen overleggen voor ze een verklaring aflegden.

Raadsvrouw Weski wilde om die reden acht getuigen nader aan de tand voelen. De rechtbank ging daar voor de helft in mee: vier mensen moeten nog worden gehoord. Ook de twee mannen die zijn beschoten moeten opnieuw vertellen wat er precies is gebeurd. Wanneer het proces verdergaat, is onduidelijk.Gerelateerd