Categorieën

Service

Scootmobiel terug dankzij Fiets is Foetsie

Scootmobiel terug dankzij Fiets is Foetsie
Wonen

Scootmobiel terug dankzij Fiets is Foetsie

  • Redactie
  • 15-08-2017
  • Wonen
Scootmobiel terug dankzij Fiets is Foetsie

Foto: Fiets is Foetsie

SCHIEDAM - Een gestolen scootmobiel  is gisteren teruggekomen bij de eigenaar. Met dank aan Fiets is Foetsie Schiedam.

Dat is een pagina op facebook, waar mensen hun ontvreemde fietsen kunnen melden. En natuurlijk ook scootmobielen. Want met het 'sociale' platform zijn in korte tijd veel mensen te bereiken.

Want wat was er gebeurd? De scootmobiel van Sylvia Pijnacker was weggehaald uit de Boerhaavelaan. Gistermorgen werd het bericht daarover op de website geplaatst. Zo'n tweehonderd mensen deelden in de loop van de dag het bericht.. Zo kwam het ook onder ogen bij Marjolein Vredebregt, die net over de Schiedams/Rotterdamse grens woont. Zij had een scootmobiel op straat zien staan, en deze voldeed precies aan de omschrijving: een blauwe met drie wielen en voorop een maandje. Via Fiets is Foetsie werden de eigenares en de politie ingeseind.

Een kennis van de eigenaresse kwam met de hond naar de gevonden scootmobiel, en dat kon geen twijfel lijden: de hond ging direct op de scootmobiel zitten. In overleg met de politie werd de scootmobiel teruggebracht naar de eigenaresse. De dader van de diefstal werd niet gevonden.