Serious Bee naar Elzensteeg?

31-03-2023 Nieuws Ingezonden

Beeld: google


INGEZONDEN - Mari Dingenouts ziet het al helemaal voor zich: Serious Bee Distillers naar een nieuw onderkomen. Hij waagt er een briefje aan B&W aan. En kreeg al een welkome reactie van de mensen van de kleine distillateur, bekend om zijn mede. Dingenouts schreef het college:

"Op de hoek van de Elzensteeg en Westmolenstraat staat een prachtig pand dat kort na 1727 als branderij gebouwd is. Tot 1980 was daar Arie Bitter N.V., distillateur. Ik heb er nog circa zeven jaar gewerkt. Het lijkt mij wel een geschikt pand om daar het zoekende bedrijf Serious Bee Distillers te huisvesten, om zo weer de glans van de geschiedenis van onze stad daar terug te vinden. Voor het bedrijfje dat daar nu gevestigd is, is wel een oplossing te vinden. Belangrijk is dat er een oplossing gevonden wordt voor de huisvesting van het bedrijf dat per 1 augustus aanstaade uit het ONS-bijgebouw moet verdwijnen omdat het bijgebouw gesloopt wordt, zodat het voor Schiedam behouden blijft.

Het zou een uniek geste zijn en tevens een belangrijke toevoeging en behoud van de world-wide steeds meer bekende distillers. Dit hoort bij onze stad en dat moet zo blijven. Tevens houdt dit in dat voor de werkplaats voor de molens in mijn ogen een efficiëntere oplossing is om die te huisvesten; meer in de buurt van de Schiedamse molens, bijvoorbeeld in een pand aan de Noordvest."Gerelateerd