Serval zoek in de Gorzen

01-11-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - In de Gorzen is een serval vermist. Het beest lijkt op de katten die als huisdieren gehouden worden, maar is het niet. Dit is een kat die in Afrika thuishoort. Pak de kat zelf niet op!

De serval is een kat die leeft op de Afrikaanse savanne. In Afrika bestaat zijn dieet uit kleine zoogdieren (tot de grootte van een haas), hagedissen, slangen, vogels en insecten. Ook op jonge antilopen wordt door de serval gejaagd. Af en toe staat er een vis of een kikker op het menu.

Leonie Bouman heeft een bericht geplaatst op de Facebookgroep 'Vermiste/gevonden dieren in Schiedam'. "Deze serval is vermist in de Gorzen. Niet zelf proberen te pakken. Maar bel de dierenambulance, T: 088-3437112", zo doet zij een oproep. Ongeveer acht uur geleden waren er twee vermist vanaf de Heenvlietsestraat in Schiedam-Zuid. Een was al snel teruggevonden, de tweede echter niet. Leonie heeft ons zojuist laten weten dat deze serval nog steeds niet terecht is.

De foto is van de ontsnapte serval, die gemaakt is door iemand die hem buiten zag, zo licht Leonie toe. "Wij zijn er voor de vermiste en gevonden dieren in Schiedam, en hebben het bericht geplaatst voor deze serval die hier ook niet om gevraagd heeft, en er niks aan kan doen.

Leonie Bouman woont zelf in Vlaardingen, maar is begaan met het lot van dieren in het algemeen en is in actie voor het dierenwelzijn in de regio. "Ik heb de groep vermiste/gevonden dieren Schiedam ruim vier jaar geleden opgezet, en die beheer ik. Samen met de vele leden proberen we de dieren weer thuis te krijgen. En hebben we een hele goede samenwerking met de dierenambulance Zuid-Holland-zuid, Amivedi Schiedam en Dierenopvangcentrum Vlaardingen."Gerelateerd