Sint is Pepernotenvirus de baas

18-11-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Sinterklaas is in Schiedam. Vandaag werd hij door heel veel kinderen - nog meer dan vorig jaar, zegt de organisator van de intocht, Pim Schenkelaars - ingehaald. Dat gebeurde eerst rond twaalf uur, toen op het Hoofd bleek dat de knappe koppen het Pepernotenvirus toch de baas waren geworden en  de stoomboot toch op koers naar Schiedam hadden kunnen brengen. Zeg maar zonder vertraging zette Sinterklaas met vele Zwarte Pieten voet op Schiedamse bodem.

Toen tientallen, honderden kinderen kun tekeningen hadden aangeboden, gezongen hadden en de Pieten een hand hadden gegeven of met ze hadden gedanst, ging het naar de stad. Eerst werd het gezelschap ontvangen in de Nolenslaan, waar een trouwerij echter voor opschudding zorgde: de koets van de Sint kwam vast te zitten in de drukte in de winkelstraat van Nieuwland. Sint en Pieten hadden het geluk in de bus te kunnen stappen die hen naar de Grote Markt bracht.

Die stond vol kinderen en volwassenen om de Goedheiligman een waardig welkom te bereiden. En Sinterklaas genoot met volle teugen, bijgestaan door tientallen Pieten die er een waar feest van maakten.

En dat blijft het de komende weken vast, want het gezelschap neemt de intrek in het Sinterklaaspaleis, in het museum in de Hoogstraat.

Paul Meuldijk maakte de bijgaande foto's.

Bekijk de foto's


Gerelateerd