Sint komt bij dansers en voetballers

03-12-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het duurt nog praktisch een jaar voor ze echt samen gaan wonen in het sportverzamelgebouw op het sportdak A4. Van de week is de eerste paal ervan de grond in gegaan. Maar nu al werken VV Kethel-Spaland en Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen samen: een gezamenlijke Sinterklaasmiddag voor de kinderen van beide clubs.

Dit keer zijn het niet alleen de voetballertjes die de kantine van Kethel-Spaland vullen. Nu zijn er ook danseresjes, net zo zenuwachtig voor het programma begint. Maar als de activiteiten eenmaal op gang komen, zijn die bibbers gauw weg. Terwijl de voetballers eierkoeken aan het versieren zijn, bereiden de danseressen zich voor op hun optreden, dat supergoed uitpakt. Zodra de Pietenmacarena van start gaat, mogen de voetballers ook mee doen en tot ieders verbazing dansen alle ‘stoere’ voetballers mee met de meiden.

Na het optreden wordt er hard gezongen en verwelkomen de kinderen Sinterklaas en zijn pieten, met een hoop pepernoten. Hierna zit het er voor de danseresjes op en maken de voetballers zich klaar om het op te nemen tijdens een voetbaltoernooi tegen de pieten van Sinterklaas.

 


Gerelateerd