Sint komt naar Schiedam via Maassluis

10-05-2016 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Schiedammers die landelijke intocht van Sinterklaas willen zien, hoeven dit jaar niet ver te reizen. De goedheiligman komt over een half jaar Nederland binnen in Maassluis.

Op zaterdag 12 november vaart hij met zijn pieten de haven van Maassluis binnen, waarna burgemeester Edo Haan hem op de kade van harte zal verwelkomen. Daarna gaan de Sint en zijn gevolg de historische binnenstad van de 'eerste stad aan de Nieuwe Waterweg' verkennen.

Haan is vereerd en blij dat Sinterklaas heeft gekozen voor Maassluis. "Wat een geweldig nieuws. We zullen Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen!” Ook Sinterklaas verheugt zich zeer op zijn aankomst in Maassluis, zo is al vernomen vanuit Madrid.

De intocht wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Maassluis. Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, staat haar op de kade bij. De NTR doet verslag van de intocht in een speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 12 november van twaalf tot kwart over een op NPO Zapp. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.


Gerelateerd