Slachtoffer beroving nepagenten voelde pistool in zijn nek

11-09-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De 58-jarige Schiedammer uit de Alberdingk Thijmstraat die op 24 augustus thuis werd overvallen, zal zich die dag nog lang heugen. Hij werd door twee overvallers op zijn knieën gedwongen en het leek alsof hij een pistool in zijn nek gedrukte kreeg.

De beroving kreeg bekendheid als die van de nep-agenten. De twee overvallers droegen joggingbroeken, maar ook ook politieshirts en donkere petjes. Hun donkere mondkapjes vond de Schiedammer niet verdacht, want in Coronatijd dragen velen er een.
 
Dat was wat hij zag, shirt en petjes, toen hij door een ruitje bij zijn voordeur naar buiten keek. Maar als hij opendoet merkt hij dat hij zich heeft vergist, want die joggingbroeken hè. Er moet hier iets niet in de haak zijn.

Veel tijd voor een reactie of een plan krijgt de man niet. Het dichtdrukken van de deur lukt niet. De man wordt door een van de twee mannen aan zijn voordeur beetgepakt en tegen een deurpost gegooid. Daardoor breekt zijn ondergebit.

De Schiedammer vertelde zijn ervaring in het programma Bureau Rijnmond, dat gisteren door RTV Rijnmond werd uitgezonden.

De man gebruikt een scootmobiel om zich te verplaatsen. Daarmee was hij kort voor de overval naar de Mc Donalds in de Spaanse Polder gereden, voor een ontbijt. De man doet dat veel vaker. Mogelijk zijn de overvaller de man vanaf het hamburgerrestaurant gevolgd.

De overvaller nemen sieraden als buit mee, en laten een goed ontdaan slachtoffer achter.

De politie zoekt nog getuigen; de overval speelde zich kort na acht uur 's ochtends af. Mensen die menen de politie wijzer te kunnen maken kunnen de Opsporingstiplijn bellen, T: 0800-6070.

Het signalement van de overvallers luidt: twee mannen van ongeveer 1.80 meter lang en rond de 25-30 jaar. Een dader was blank en droeg een donkerblauwe joggingbroek. Hij sprak Nederlands. De andere dader was licht getint en droeg een grijze joggingbroek. Opvallend was dat deze man een soort moedervlekje/wratje direct boven zijn neus heeft. Deze man sprak Engels.
Beide mannen droegen een zwarte pet, een zwart mondkapje en een (polo) shirt gelijkend op dat van het politieuniform.Gerelateerd