Slachtoffer steekpartij door verwondingen nog niet gehoord

24-04-2021 Nieuws Redactie

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM – De beide slachtoffers die afgelopen week in Schiedam gewond raakten door messteken, hebben het er levend vanaf gebracht.

Een van de twee mannen is echter nog niet tot spreken in staat, zo laat een politiewoordvoerder weten. Hij kon daarom nog niet door de politie worden gehoord.

Dat is de dertigjarige man die dinsdagavond zwaargewond raakte in een woning in de Filips van Bourgondiëstraat. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het Erasmusziekenhuis. Een mogelijke dader is aangehouden; het gaat om een 32-jarige man uit Schiedam. Hij werd op het Rubensplein aangetroffen met bloed op zijn handen dan wel kleding.

Bij een tweede steekincident, later die nacht in de Pernissestraat, raakte een 39-jarige Schiedammer gewond. “Hij was wel aanspreekbaar”, aldus de politiewoordvoerder. Daaruit valt volgens hem op te maken dat de man is gehoord. Voor het toebrengen van de verwondingen aan deze Schiedammer is een 41-jarige vrouw uit Oekraïne aangehouden.

Volgens de politiewoordvoerder worden beide steekincidenten door de politie afzonderlijk behandeld en onderzocht; er zou geen verband zijn tussen de twee zaken.Gerelateerd