Sloop Stadskantoor 'een scenario'

04-04-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - "Dit is geen toezegging om het Stadskantoor te slopen", stelde wethouder Marcel Houtkamp, met de binnenstad in portefeuille, vanavond tijdens de raadscommissie.

Hij had de gemeenteraad laten weten dat de optie om het Stadskantoor - steen des aanstoots voor veel Schiedammers - te slopen, wordt 'meegenomen' in de plannenmakerij in het kader van het uitvoeringsprogramma Binnenstad. "We kunnen het scenario in beeld brengen", aldus de wethouder.

Hij reageerde op een vraag van Ivana van der Donk-Urbánková van de SP, die zich in de discussie over het uitvoeringsprogramma de vraag stelde: "Is de sloop van het Stadskantoor definitief van de baan?"

Houtkamp kreeg van zijn geestverwanten van D66 de handen op elkaar. John van Sliedrecht: "Als er een studie naar kan zijn: prima!"

In het programma is sprake van de mogelijkheid om het Stadskantoor om te bouwen tot woningen. Daar spraken onder meer Van Sliedrecht en John Maris van Progressief Schiedam hun steun voor uit.

Andreas Rose van Gemeentebelangen Schiedam reageerde getergd toen het slopen van het stadskantoor aan de orde kwam. "Daar is een paar jaar geleden net voor een paar miljoen nieuw marmer tegenaan gegooid. Ik snap niet dat hier serieus mensen over sloop praten. Te gek voor woorden!"

Gerelateerd