Sloophamer nu snel in Blauwe Brug

23-10-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De sloophamer gaat nu echt binnenkort in De Blauwe Brug.

De aannemer is dezer dagen nog druk doende met de werkzaamheden in het pand. Naar verwachting aanstaande maandag begint dan de sloop van het voormalige wijkcentrum, inclusief het aanpalende postkantoor.

Sommige bewoners van noord volgen het proces van de ontmanteling van De Blauwe Brug met argusogen. Wat daarbij een rol speelt is dat een voormalige gebruiker van het pand, Net Niet Genoeg, in de zomer op stel en sprong zijn biezen moest pakken om sloop mogelijk te maken.

De afgelopen weken is er binnen gewerkt aan het sloopklaar maken van het pand. Met name de asbestsanering kostte tijd. Het is de bedoeling dat de sloop nog voor kerstmis een feit is.

Tijdens die werkzaamheden is de toegang tot het Bachplein vanaf de Churchillweg afgesloten. Het Bachplein blijft bereikbaar via de toegang vanaf de Mozartlaan, tegenover het Johann Straussplein. Deze omleiding is aangegeven met borden. Het Paramedisch Centrum Schiedam, naast de Blauwe Brug, wordt niet gesloopt en blijft gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Ten behoeve van de sloop zijn enkele bomen (platanen) flink gesnoeid. De takken van de bomen hingen gedeeltelijk over de bovenleiding van de tram. Eind oktober worden de overige bomen gesnoeid. De snoeiwerkzaamheden vinden in de nachtelijke uren plaats, omdat de tram dan niet rijdt.

In het eerste kwartaal van 2018 vindt archeologisch bodemonderzoek plaats in de grond onder voormalig postkantoor/wijkcentrum. Rond het begin van het voorjaar wordt de fundering verwijderd. Daarna krijgt dit deel van het Bachplein een tijdelijke inrichting met onder andere een grasveld. Over de definitieve invulling van het gebied vinden momenteel nog gesprekken plaats met diverse ontwikkelaars, zo laat de gemeente Schiedam weten.Gerelateerd