Soroptimisten organiseren taxatiedag

05-11-2019 Nieuws Redactie

Kijkdag bij het venduhuis


SCHIEDAM - De Soroptimisten van Schiedam en Rotterdam organiseren vandaag een taxatiedag voor onder meer schilderijen, juwelen en antiek.

Dat gebeurt om geld bij elkaar te brengen voor drie organisaties: Melania, Asian Foundation en Buurtlab in Hoogvliet.

De taxatiedag van Soroptimisten International Club Rotterdam-Schieland wordt gehouden in het venduhuis in de Kipstraat in Rotterdam. Van vier tot acht zijn mensen daar welkom hun spullen te laten taxeren. Toegang kost vijftien euro. Vooraf aanmelden is verplicht via E: taxatiedag@vendurotterdam.nl. Gevraagd wordt daarbij de goederen die ter taxatie worden aangeboden, te vermelden.

De waardeschatting gebeurt door vier specialisten; Ciska Vermaas (juwelen, edelstenen, goud en zilverwerk); Arne Bonsaksen (schilderijen, kunst en antiek); Marcel Brouwer (Art Nouveau, Art Deco en Modern Design)  en Jan-Willem Ruyter (schilderijen en Aziatische kunst en antiek).

Behalve de taxatie zijn vandaag ook de objecten te zien die bij Vendu Rotterdam binnenkort geveild gaan worden. Er zijn verder hapjes en drankjes.

De drie projecten waar de Soroptimisten voor sparen richten zich met name op kinderen en vrouwen. Melania werkt aan een kappers- en schoonheidsspecialistenopleiding in een favela in Rio; Asian Foundation spaart voor een computer en naaimachines in een gezinshuis in Mongolië en Buurtlab zamelt kinderkleding in verdeelt die onder kinderen die dat hard nodig hebben in zogenaamde Hoog Koeture kledingkasten op een school in Hoogvliet.

De Soroptimisten zijn een serviceclub voor vrouwen die zich wereldwijd inzet voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Daarbij gaat het om Action (In Beweging), Awareness (Bewustwording) en Advocacy (Belangenbehartiging).


Gerelateerd