Categorieën

Service

Souvenir aan een jubileumjaar: Linde

Souvenir aan een jubileumjaar: Linde
Wonen

Souvenir aan een jubileumjaar: Linde

  • Redactie
  • 23-08-2017
  • Wonen
Souvenir aan een jubileumjaar: Linde
SCHIEDAM – De herinnering aan de Plantage in haar 250 ste jaar van bestaan, is vastgelegd in een klein jeneverflesje, in een eau de parfum. Het 'luchtje' wordt gepresenteerd tijdens de 'Nacht van het 250-jarige Park'.

De Plantage bestaat dit jaar 250 jaar. Het voorjaar van dit jubileumjaar is 'geconserveerd' in een eau de parfum, gemaakt van de bloesem van de lindebomen in de Plantage. De bijzondere souvenir krijgt daarom de naam 'Linde'.

Initiatiefnemers voor het bijzondere herinneringsgeschenk zijn parfummaakster Babita Versluis, samen met Nacht van het Park-organisatoren Edith Gruson en Kirstain Houweling. Zij maakten zestig flesjes van Linde, dat tijdens de ‘Nacht van het 250-jarige Park’ op 2 september wordt gelanceerd.

“Geur is een goede hechter voor herinneringen”, vertelt Gruson. “Voor mij vangt deze geur de schoonheid en het plezier van ons prachtige park, op een manier die met je mee kunt dragen.”

Linde is een product van echt lokaal ambacht. “We hebben dit voorjaar hoog in de bomen gestaan, om met een hoogwerker van de geurende bloesem te plukken”, vertelt Gruson. De handgeplukte bloesem van de Tilia platyphyllos is in de zon gedroogd en daarna op alcohol gezet. Deze basisalcohol komt - Schiedamser kan het niet - van destilleerderij Nolet. “Heel geschikt want ze is bijna geurloos en heel zuiver met een alcoholpercentage van 96,4%”, weet Gruson.

Wie wil kennismaken met Linde kan aanstaande zaterdag voor een ‘sneak pre-sniff’ bij het I-Punt in De Waag aan Lange Kerkstraat.