Spandoek Bob Offenberg verwijderd

24-04-2017 Nieuws Redactie

De verwijderde reclame-uiting van Offenberg in Schiedam-Noord; foto: Herman Kriek

SCHIEDAM - Bob Offenberg en zijn management maken uitgebreid reclame voor de presentatie van de eerste cd van de Schiedamse zanger. In hun enthousiasme gaan zij echter wel te ver, zo constateert Herman Kriek, toezichthouder Buitenruimte van de gemeente Schiedam. "Voor reclame-uitingen hebben we in Schiedam reclameregels", zo stelt Kriek. Hij verwijderde zelf vandaag een spandoek langs de Slimme Watering.

Bart Offenberg, vader en manager van de zanger, reageert teleurgesteld. Hij deed juist moeite om aan de regels te voldoen. "Ik vind het slordig van de gemeente. Ze kennen ons allemaal, een mailtje of belletje was zo gedaan, in de trand van 'pas op, dat kan zo niet'." Offenberg zocht zelf contact met 'de opperman' op de bouwplaats en kreeg toestemming om zijn reclame op te hangen. Als hij daarbij aan de binnenkant van het hekwerk bleef, zou dat geen probleem zijn. "Dat heb ik geleerd in de buurgemeenten, waar we ook banners hebben opgehangen." In Rotterdam en Vlaardingen hangen vergelijkbare doeken, net als in Schiedam op de Nieuw-Mathenessestraat, waar Offenberg op een bouwplaats ook toestemming vroeg en kreeg om zijn doek op te hangen.

Een pluspunt is er: ook deze negatieve reactie valt te kenmerken als reclame, en brengt het concert op 28 mei onder de aandacht. "Mooier kan je het niet hebben." Offenberg heeft sowieso niet te klagen: "Ik denk dat we al zeventig procent van de kaarten verkocht hebben, en we hebben nog een maand te gaan." In Class Palace in de Calandstraat is plaats voor achthonderd mensen.Gerelateerd