Spar-overval: één dader en een medeplichtige voor vlucht

11-03-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het was toch maar één overvaller die gisteren de Spar op het Stationsplein overviel. Maar deze kreeg hulp van een medeplichtige bij zijn vlucht.

Gisteren waren de berichten tegenstrijdig: er was zowel sprake van één als van twee overvallers. Zie dit artikel.

Dit maakt de politie vandaag bekend. "Met een bivakmuts en een helm op overviel een jongen zondagmiddag een supermarkt op het Stationsplein", aldus het politiebericht, dat de toedracht verder beschrijft: "Het was iets voor vijven toen er een man volledig in het zwart gekleed de supermarkt binnenkwam. Hij rende op een medewerker af en trok een mes uit een blauwe plastic tas. Het mes raakte de medewerker in het gezicht. Vervolgens riep hij om de kassalade en om tabak. Ondertussen bedreigde hij nog een andere medewerker met het mes. Uiteindelijk ging hij er met de gevraagde spullen vandoor en rende richting het viaduct. Daar stapte hij bij iemand achterop de scooter en reed richting de Euroscoopbioscoop."

Het signalement van de overvaller: ongeveer 1.75 meter lang, donkere huidskleur, zwarte wollen handschoenen, zwarte jas en trainingsbroek met een wit logo en ook zwarte gympen. Hij droeg zoals gezegd een zwarte bivakmuts en een zwarte helm. Hij sprak Nederlands zonder accent. De politie vraagt mensen die dit signalement herkennen te bellen met T: 0900-8844 of anoniem, via T: 0800-7000.

De geraakte medewerker raakte volgens de politie licht gewond.


Gerelateerd