Speelse hond al een week vermist

22-12-2021 Nieuws Kor Kegel

Denver verdween in de omgeving van het Rien Poortvlietpad

SCHIEDAM – De familie Krohne is radeloos. Al een week is hun hond vermist. Het dier schrok tijdens het uitlaten op het Rien Poortvlietpad in Kethel van andere honden en ging ervandoor. 

“Denver is een levendige hond die graag met andere honden speelt, groot of klein maakt niet uit, maar als er meer honden tegelijk zijn vindt ie het wel eens eng. Dan is het te veel”, zegt de familie, die in de Vogelbuurt woont. 

Denver is een boerenfox van anderhalf jaar. Een mannetje. De Krohnes hebben hem sinds hij een puppy was. Een boerenfox is een hoogpotige terriër die qua karakter en uiterlijk veel weg heeft van een kruising tussen een Jack Russell en een gladharige foxterriër. Vrienden en buren helpen de familie Krohne door er elke dag op uit te gaan om Denver te zoeken. 

Vriendin Melanie Whitlau richtte zich tot Schiedam24 met de oproep om mee te zoeken. Kijk vooral ook in schuren, bergingen en tuinen, want dat zijn mooie plekken om je te verstoppen. Een angstige hond zal dat waarschijnlijk doen. Maar wie Denver ziet, wordt verzocht niet te proberen hem te vangen, maar om het Zoekteam Vermiste Honden regio Rotterdam te bellen op 06-38482728 of 06-50485952. In Schiedam-Noord zijn ook flyers verspreid met een foto van Denver.