Stad neemt voorzorgsmaatregelen; ongeregeldheden aangekondigd

26-01-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Het stadsbestuur en de politie nemen vandaag in Schiedam voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat het vanavond tot ongeregeldheden leidt. Dit nadat vandaag politie en gemeentebestuur ‘signalen binnenkregen over meerdere oproepen om ook in Schiedam op meerdere plaatsen ongeregeldheden te plegen’.

Metrostation Parkweg is aan het eind van de middag dichtgegaan en de parkeergarages in het centrum (ABC-complex en Passage) en bij het Hof van Spaland zijn eveneens gesloten. “Vanuit de gemeente hebben we verder contact gelegd met een aantal ondernemers en sportverenigingen die vanavond trainingen hadden”, zo verklaart burgemeester Cor Lamers. “Sommige hebben er in overleg met de gemeente voor gekozen hun winkel, vereniging of instelling eerder te sluiten. Ook hebben we met meerdere maatschappelijke organisaties contact gehad.” De politie houdt de situatie scherp in de gaten, aldus de burgemeester.

Lamers stelt te begrijpen dat Schiedammers ongerust zijn over de gang van zaken, gezien de beelden in andere steden de afgelopen dagen. “Ik roep iedereen op om kalm te blijven. Ook doe ik een extra oproep aan ouders en verzorgers: weet waar je kind vanavond is en vraag hem of haar de avondklok écht te respecteren. Blijf thuis! In ieder geval na negen uur.” Lamers stelt verder dat, mocht zich echt onrust voordoen, deze niet op te zoeken. “Politie en gemeente doen er alles aan om ongeregeldheden te voorkomen.”

Rellen en slopen valt niet licht op te vatten, aldus de burgemeester. “Wie iets sloopt, vernielt meer dan alleen stenen. Het gaat om ónze stad. Om de levensvoorziening van mensen, zoals hard werkende ondernemers. En om de omgeving waarin wij ons veilig moeten kunnen voelen.” Gerelateerd