Stadsomroep en PopUpTv stevenen fluks af op fusie

05-04-2018 Nieuws Kor Kegel

Phons Ockerse is behalve voorzitter van PopUpTv nu ook voorzitter van Stadsomroep Schiedam

SCHIEDAM – De samenwerking startte tijdens de verkiezingsperiode. Stadsomroep Schiedam en PopUpTv sloegen de handen ineen om de berichtgeving te optimaliseren. Ze deden dat ook in goede samenwerking met het Nieuwe Stadsblad en Schiedam24, maar dankzij de krachtenbundeling zagen de twee Schiedamse omroepen goed waar ze elkaar blijvend kunnen versterken.  

Vandaag werd bekend gemaakt dat Stadsomroep en PopUpTv afstevenen op fusie. De komende maanden wordt gebouwd aan een nieuwe organisatie, waarin het beste van beide omroepen wordt samengebracht. Aftastende gesprekken vonden al twee jaar plaats, maar dit jaar is het proces in een stroomversnelling beland.  

Bestuurlijk is een bijzondere situatie ontstaan. Twee bestuursleden van PopUpTv, voorzitter Phons Ockerse en Yde Dragstra, zijn op maandag 2 april ook toegetreden tot het bestuur van Stadsomroep Schiedam. Ook hiervan is Phons Ockerse voorzitter. Hij wordt behalve door Yde Dragstra, bestuurder van KomKids, ook ondersteund door John van Oudenaarde en Sander Versluys. Beiden zijn bekende Schiedammers, John van Oudenaarde vooral door zijn jarenlange inzet voor het Maasboulevardfeest en Sander Versluys als eigenaar van een crossmedia-productiebedrijf.

Dat beide omroepen nu enkele bestuursleden ‘delen’, brengt een soepele integratie veel dichter bij. Het oude bestuur van de Stadsomroep, bestaande uit voorzitter Ton van Gestel, Cor van Tilborg en Henk Eikenbroek, kondigde in oktober aan versneld terug te treden. Het drietal heeft inmiddels met een gerust gevoel afscheid genomen. Van Gestel: “De afgelopen jaren zijn wij erin geslaagd om de Stadsomroep financieel gezond te maken en de technische en facilitaire voorwaarden te scheppen voor een goede lokale omroep. Het beoogde samengaan met PopUpTv biedt nu de gewenste ruimte voor programmatische verbeteringen.”  

Het is de bedoeling dat de fusie-omroep eind dit jaar een feit is. De focus gaat veel meer liggen op actueel nieuws. Voorzitter Phons Ockerse: “Als Schiedammer moet je in de nabije toekomst dag en nacht terecht kunnen bij de lokale omroep om snel te worden bijgepraat via radio, tv en internet. Wij hebben de ambitie om samen dé toonaangevende nieuwsorganisatie te worden in de stad.”  

De omroep-nieuwe-stijl krijgt ook een nieuwe naam. Ockerse: “Wij willen een frisse start maken en één herkenbaar merk neerzetten. Nu zijn er nog vier namen in omloop: Stadsomroep Schiedam, Radio Schiedam, Look TV en PopUpTv. Daar gaan we verandering in brengen.” Hoe de nieuwe naam precies luidt, wordt later dit jaar bekend gemaakt.