Stank trekt naar Kethel en Delft

17-07-2020 Nieuws Redactie

De rook trekt vanaf het bedrijvenpark aan de Nieuwe Maas de hele bebouwde kom tot Midden-Delfland over en bereikt nu Delft. Foto: Flashphoto

VLAARDINGEN – De brand van gisteravond in het Vlaardingse Deltagebied zorgt in een steeds grotere omgeving voor stankklachten. De rookwolken trekken over de Vlaardingse Westwijk, de binnenstad en Vlaardinger-Ambacht nu ook over de Holywijk en Schiedam-Groenoord. Inmiddels komen er ook stannklachten uit Kethel en trekt de rook richting Delft.

Maar hoewel de wind naar het noorden staat, krijgen ook inwoners van Rhoon, Poortugaal en Hoogvliet het advies om ramen en deuren dicht te houden en de was niet buiten op te hangen.

De brand ontstond gisteravond in een loods achter de Renewi-locatie, naast de milieustraat van Irado aan de Kreekweg. De hulpdiensten zijn sinds die tijd in touw en hebben de brand opgeschaald naar GRIP-2. 

Op dit moment zijn zij samen met een gespecialiseerd bedrijf bezig om het afval uit elkaar trekken om zo verder de restanten af te blussen. Dat zal nog zeker enkele uren duren.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date