Categorieën

Service

Sterrenteam voetbalt tegen Schiedammers op Southbeach

Sterrenteam voetbalt tegen Schiedammers op Southbeach
Sport

Sterrenteam voetbalt tegen Schiedammers op Southbeach

  • Redactie
  • 11-09-2015
  • Sport
Sterrenteam voetbalt tegen Schiedammers op Southbeach

Southbeach vorig jaar. foto: Marcel Kreuger


SCHIEDAM - Yes R, Fred Grim (bondscoach Jong Oranje), Charly Luske en oud-profvoetballers Glenn Helder en Olaf Lindenbergh zijn volgende week zaterdag de trekkers van de afsluitende dag van Southbeach.

Tijdens het programma Southbeacht aan de Maasboulevard kunnen alle Schiedammers, van jong tot oud, verschillende sporten uitproberen en beoefenen. De gemeente is initiator van het evenement en werkt hierbij nauw samen met de Beach Soccer Bond en verschillende Schiedamse maatschappelijke instellingen. Southbeacht wordt gehouden van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 september.

Ook wethouder Sport, Nathalie Gouweleeuw doet mee aan Yoga on the Beach. Gouweleeuw: “Wij willen dat bewegen en sporten onderdeel zijn van het dagelijkse leven van Schiedammers. Dat ze de lol van bewegen en sporten delen met anderen, dat ze zich fit en gezond voelen en hun energie kwijt kunnen. Spelenderwijs doen ze allerlei vaardigheden op, ontdekken en ontwikkelen ze hun talenten.” De wethouder zal zelf Southbeach bezoeken op 16 september vanaf half elf.

Op de Maasboulevard wordt een zandveld van dertig bij veertig meter aangelegd waarop allerlei sportieve activiteiten worden aangeboden, zoals beachvolleybal, beachsoccer en yoga on the beach. Naast het actieve programma zijn er ook loungeplekken aanwezig om te relaxen. Voor de kinderen is er het springkussen, de zandberg en schminken. Dagelijks is er in een van de tenten kinderopvang.

Het sterrenteam met bekende Nederlanders neemt het op de laatste dag van Southbeach op tegen een lokaal team uit de wijk Zuid en spelers van de Schiedamse voetbalvereniging HBSS. De wedstrijd start om een uur en wordt van commentaar voorzien door SBS 6 presentator Hans Schoonen. Na de wedstrijd treedt Yes R op. De wedstrijd is gratis toegankelijk.