Steven Lak ontvangt Grootanker Haven

20-01-2020 Nieuws Kor Kegel

Allard Castelein feliciteert Steven Lak met de hoge havenonderscheiding

ROTTERDAM – Steven Lak heeft vanavond de hoogste onderscheiding van Havenbedrijf Rotterdam NV gekregen. Dat is het Grootanker van de Haven van Rotterdam. De vertrekkende voorzitter van Deltalinqs kreeg het Grootanker als dank voor zijn “bijzonder onderscheidende en langjarige inzet voor het havenbedrijfsleven”, aldus de CEO van het Havenbedrijf, Allard Castelein.  

De uitreiking vond plaats tijdens het twintigste jaardiner van Deltalinqs, de belangrijkste organisatie voor de belangenbehartiging van de havenondernemers in de wijde regio. Het diner vond plaats op het RDM-terrein op Heyplaat.  

Castelein memoreerde de vele rollen en functies van Steven Lak als achtereenvolgens ambtenaar, in de sleepwereld, de tankopslag, de droge bulk, het Havenbedrijf zelf, de containeroverslag en, na een korte tussenpose, de laatste zeven jaar als voorzitter van Deltalinqs. Castelein omschreef Lak als een verbindende, betrouwbare, standvastige partner die zijn boodschap goed over weet te brengen richting bedrijven, bestuurders, overheden en media.  

Het Grootanker is de hoogste onderscheiding van de Rotterdamse haven en wordt toegekend aan iemand die een zeer onderscheidende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de haven.

Sinds 2006 is deze onderscheiding pas zes keer uitgereikt, eerst in dat jaar aan de Rotterdamse oud-havenwethouder Wim van Sluis, in 2008 aan Jos Benders van het chemisch bedrijf Lyondell, in 2011 aan Piet Govers van Steinweg Handelsveem, in 2016 aan scheidend Deltalings-directeur Cees-Jan Asselbergs en in 2017 aan Rutger van Slobbe, vertrokken als commissaris van het Havenbedrijf.

De twee andere onderscheidingen van Havenbedrijf Rotterdam zijn het Boeganker en het Sleepanker.