Stroomopwaarts hoopt Pieter Pot als klant te behouden

21-02-2023 Nieuws Redactie

Augustus 2021: Martijn Bijmolt (Pieter Pot) overhandigt de 500.000ste pot aan Nicole van der Wekken (Stroomopwaarts); foto Stroomopwaarts


SCHIEDAM - Pieter Pot, die zichzelf ‘de eerste verpakkingsvrije online supermarkt’ noemt, blijkt in flinke problemen. Stroomopwaarts werkt eraan om het levensmiddelenbedrijf uit Delfshaven als klant te behouden.

Schiedam24 berichtte vorige week dat de twee grondleggers van Pieter Pot hun bedrijf hadden verkocht aan twee nieuwe ondernemers. Die zijn al eigenaaren van het bedrijf Delicatessenfabriek in Lansingerland. De verkoop blijkt echter niet uit weelde gedaan. Onder meer het blad en de website De Ondernemer meldde serieuze financiële problemen bij Pieter Pot.

Het bedrijf zou op te grote voet leven. Nog maar ruim een jaar geleden haalde het voor negen miljoen euro aan investeringsgeld binnen. Maar de consumenten stonden de afgelopen tijd niet meer zo hard te springen om te bestellen als tijdens de Coronapandemie. Terwijl de bedrijfsvoering, inclusief het aantal medewerkers, daar wel op was afgestemd. Die overdaad was dermate dat het bedrijf het risico liep failliet te gaan, zo blijkt dezer dagen. Het ontslag van tientallen medewerkers leek niet genoeg zoden aan de dijk te zetten.

De nieuwe eigenaren besloten daarop tot een drastische maatregel; zij benaderden de schuldeisers van Pieter Pot om tot een sanering te komen. De openstaande rekeningen zouden betaald worden, als een flink deel van de bedragen daarop werd weggestreept.

Stroomopwaarts is een van die schuldeisers: het verpakt in Schiedam voor Pieter Pot sinds begin 2020 een deel van de levensmiddelen in de voor het bedrijf karakteristieke weckpotten. Zie ook dit artikel.

Directeur Nicole van der Wekken reageert: “We zijn in gesprek met de nieuwe eigenaren. We gaan vooralsnog uit van behoud van de samenwerking met Pieter Pot en van het werk voor onze medewerkers.”Gerelateerd