Categorieën

Service

Stroomopwaarts krijgt PSO-keurmerk

Stroomopwaarts krijgt PSO-keurmerk
Nieuws

Stroomopwaarts krijgt PSO-keurmerk

  • Advertentie
  • 31-10-2018
  • Nieuws
Stroomopwaarts krijgt PSO-keurmerk

SCHIEDAM - Stroomopwaarts is gisteren officieel erkend door PSO-Nederland als koploper in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het participatiebedrijf van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam behaalde de hoogste score op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarmee wil het graag andere bedrijven stimuleren.

Yuri Starrenburg, bestuurder van PSO-Nederland, reikte het PSO-certificaat trede 3 uit aan directeur Desiree Curfs van Stroomopwaarts. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO. Het is een landelijke norm die de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Door het behalen van trede 3 op de PSO-ladder scoort Stroomopwaarts bovengemiddeld. “Stroomopwaarts toont hiermee aan dat het in de eigen organisatie duurzaam werk maakt van Social Return on Investment”, zegt Starrenburg. “Daarmee neemt het zichtbaar maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich en stimuleert het de relaties dit ook te doen. Onder het motto 'praktiseer wat je preekt' legt deze organisatie zichzelf langs de meetlat.”
 

Inclusief werkgeverschap

“Stroomopwaarts is blij met de erkenning door het PSO-certificaat op de hoogste trede”, zegt Curfs. “Het laat zien dat we echt invulling geven aan inclusief werkgeverschap. Minimaal dertig procent van ons personeel heeft een arbeidsbeperking. Wij geloven dat iedereen kan meedoen op de arbeidsmarkt en zien dat als een gezamenlijke maatschappelijke opgave. De PSO-ladder stimuleert bedrijven om inzichtelijk te maken hoe sociaal werkgeverschap concreet wordt ingevuld. Het is een mooie toetssteen van je visie!”

Het doel van de PSO is meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan het werk te helpen bij meer werkgevers. Socialer inkopen bij PSO-gecertificeerde organisaties draagt hier ook aan bij. Het PSO-certificaat is naar opdrachtgevers een bewijs dat een organisatie duurzaam werk maakt van Social Return on Investment (SROI). Bij aanbestedingen door de overheid kan dit voordeel opleveren. De Aanbestedingswet maakt het namelijk mogelijk om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal dertig procent van het personeel aantoonbaar een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Ook sociale detachering kan hierbij meetellen, mits er sprake is van duurzame inzetbaarheid. Dat liet staatssecretaris Mona Keijzer op 26 september weten in een schriftelijke reactie op kamervragen. Voor bedrijven die sociaal ondernemen is dat goed nieuws, zo stelt Stroomopwaarts. Met deze heldere interpretatie van de Aanbestedingswet komen sociale ondernemingen die gericht zijn op arbeidsparticipatie eerder in aanmerking voor een aanbestedingsopdracht. De PSO-certificering helpt bedrijven als Stroomopwaarts aan te tonen of ze voldoen aan de aanbestedingseisen.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →