Categorieën

Service

Studenten journalistiek roepen Schiedamse hulp in

Studenten journalistiek roepen Schiedamse hulp in
Nieuws

Studenten journalistiek roepen Schiedamse hulp in

  • Redactie
  • 29-03-2017
  • Nieuws
Studenten journalistiek roepen Schiedamse hulp in

Redactie-overleg op de Schiedamse redactie in de Korenbeurs

SCHIEDAM / TILBURG - De studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek die de afgelopen zes weken verslag hebben gedaan vanuit Schiedam, roepen de hulp in van de Schiedammers.

De twaalf eerstejaars uit Tilburg, die als praktische oefening voor hun beroepsopleiding als verslaggevers Schiedamse onderwerpen hebben beschreven, werken samen aan een tijdschrift. Thema: de Schiedamse politiek, in de breedste zin des woords. Volgende week donderdag hopen zij hun blad te kunnen presenteren, in Schiedam.

Maar er is een probleem: mogelijk is het tijdschrift dat zij uitgeven er slecht in oplage stuks één. Zoals de twaalf zijn er nog dertien groepen actief, en het ontbreekt de opleiding aan de middelen om de producten die de studenten maken, in aantallen af te drukken.

De Schiedamse groep roept daarom 'Schiedammers, medestudenten en andere lezers' op om hun portemonnee te trekken. "Voor een klein bedrag kunnen we dit tijdschrift aan iedereen laten zien en uiteraard krijgt u ook de mogelijkheid om een exemplaar te bemachtigen. Een tijdschrift, voor en over Schiedammers. Dit wil je niet missen!"

Mensen die geïnteresseerd zijn in ontvangst van het tijdschrift, of die de groep een hart onder de riem wil steken met een kleine of grotere financiële bijdrage, vinden hier de weg om een toezegging te doen. De studenten rekenen op vierhonderd euro drukkosten en hebben zelf al honderdvijftig euro bij elkaar gelegd. Voor 250 euro ligt er dus volgende week een bijzonder tijdschrift over Schiedam. Hopelijk in oplage, vijftig, of honderd...