Studenten maken plannen voor transformatie Schiedistrict

01-02-2022 Nieuws Redactie

Studenten van de minor 'Maak omgevingen werkend' van de opleiding 'Facility Management' van de Hogeschool Rotterdam denken mee in de transformatie van het Schiedistrict


SCHIEDAM - Studenten van de minor 'Maak omgevingen werkend' van de opleiding 'Facility Management' van de Hogeschool Rotterdam denken mee in de transformatie van het Schiedistrict.

De studenten presenteerden hun plannen aan Rick van Kempen en Martijn van Deursen van SDK Vastgoed bv (VolkerWessels). Zo'n vijf maanden geleden waren de studenten gestart na een briefing door SDK en de gemeente Schiedam. Na een paar aanscherpronden presenteerden 37 studenten in zes groepen hoe zij een deel van de bedrijventerreinen binnen Schiedistrict willen transformeren naar een Smart Campus.

Martijn van Deursen: “Wij zijn heel enthousiast over de gepresenteerde plannen. De studenten hebben echt goede cases opgeleverd waarbij drie groepen ook nog eens de samenwerking met elkaar hadden opgezocht en een integraal plan presenteerden. Er zitten zeker bruikbare elementen in die wij bij de ontwikkeling van de 'Mechatronica Innovatie Campus Schiedam’ mee kunnen nemen in onze ontwikkelingen.”