Categorieën

Service

Stuurloos wint festival Woerden

Stuurloos wint festival Woerden
Uit

Stuurloos wint festival Woerden

  • Redactie
  • 12-06-2016
  • Uit
Stuurloos wint festival Woerden

Foto's: Stuurloos

SCHIEDAM - Stuurloos, het Schiedamse shantykoor werd nummer één op het Bravour Shantyfestival in Woerden. Dat gaat door voor een internationaal festival.

"Na drie optredens van elk veertig minuten (gisteren en vrijdag, red.) kwamen alle acht aanwezige koren bijeen voor de prijsuitreiking", laat Stuurloos zelf weten op hun website. "Onverwachts moesten wij ons nog een keer presenteren." Stuurloos had gewonnen.

Een 'hele grote' kaas was de hoofdprijs. "Op de volgende repetitieavond gaat ieder koorlid met een bollle kop naar huis", zo vrezen de zangers. 27 Kilo maar liefst weegt de kaas.

Navraag naar de motivatie voor hun eerste prijs, leerde de zangers dat de jury hen op de onderdelen uitstraling, uitvoering en de interactie met het publiek een 9,5 waard vond - goed genoeg voor de eerste plaats. Met de toelichting: "Dit shantykoor is een lust en genot om naar te luisteren en te kijken."

Stuurloos draagt de overwinning op aan Gerhard van Rijswijk, de onlangs overleden oud-voorzitter en dirigent van het koor. 

Het koor is moet deze week ook weer aan de bak. Donderdag zingt het in het Schiedamse stadsspektakel Hamlet.