Succesvolle samenwerking Stroomopwaarts en Job On

21-10-2021 Nieuws Advertorial

Arjan van Opzeeland, trainer bij Stroomopwaarts MVS; foto: Stroomopwaarts


SCHIEDAM - Veel werkgevers zitten te springen om personeel, maar veel werkzoekenden lukt het niet om een baan te vinden. In de regio is een fikse mismatch op de arbeidsmarkt.

“Er zijn werkgevers met veel vacatures en er zijn nog altijd veel werkzoekenden. Stroomopwaarts brengt beide partijen met elkaar in contact," zegt Arjan van Opzeeland, trainer bij Stroomopwaarts MVS, de organisatie die in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam actief is voor mensen met een uitkering. “Helaas merken we dat we niet bij iedere werkgever de gunfactor hebben. Sommige van onze kandidaten hebben een vlekje, terwijl ze met enige ondersteuning veel kunnen betekenen. We willen nu echt doorpakken om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen en werken daarom al jaren samen met Job On, de landelijke community voor werkzoekenden die in Schiedam en Maassluis netwerkbijeenkomsten organiseert voor werkzoekenden."

Stroomopwaarts MVS wil met een hechte samenwerking met stichting Job On zoveel mogelijk mensen naar betaald werk te krijgen. Van Opzeeland: “Wíj richten ons uitsluitend op mensen met een uitkering, Job On is er voor àlle burgers van de drie gemeenten. Gezamenlijk organiseren we events om meer mensen aan betere kansen te helpen op de arbeidsmarkt. De netwerkbijeenkomsten en workshops hebben een duidelijk thema gericht op het verkrijgen van een baan, professionele sprekers delen belangeloos hun kennis zowel tijdens fysieke als online bijeenkomsten.”

Pieter Vermeer, directeur van Job On, vult aan: “We willen de mismatch in Schiedam en omstreken helpen oplossen door te investeren in de vaardigheden en houding van mensen die momenteel nog geen passend werk hebben gevonden. We zijn dan ook blij dat we dit al vijf jaar samen met Stroomopwaarts doen.”

Begeleiden naar werk of een stageplaats is niet altijd voldoende, vertelt Van Opzeeland. “Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld het aanleren van ‘werknemersvaardigheden’: op tijd komen, niet - te - snel op je teentjes getrapt zijn, je werkgever en collega’s vriendelijk behandelen. Ook merken we wel eens dat werkgevers voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Het loont beslist de moeite te investeren in mensen die op het eerste gezicht misschien niet helemaal lijken te passen in je bedrijf.”

Werkzoekenden kunnen het ook eens over een andere, meer persoonlijke boeg gooien, tipt Van Opzeeland tot slot. “Stap eens binnen bij het bedrijf waar je graag zou willen werken. Ten eerste is dit is een groot compliment voor de werkgever. Ten tweede toon je op een goede wijze initiatief. Blijf vooral niet alleen op banensites zoeken, maar zoek persoonlijk contact en vergroot je netwerk door bijvoorbeeld mee te doen met de gratis netwerkbijeenkomsten van Job On.”

Zie ook www.stroomopwaarts.nl

Gerelateerd