Taakstraf Schiedammer voor kwekerijen

10-07-2018 Nieuws Redactie


BREDA/TILBURG - Een Schiedamse wietkweker kwam er in veler ogen genadig vanaf, vandaag voor de rechtbank in Breda. Hij kreeg door de rechter een taakstraf opgelegd van honderdvijftig uur.

Het Openbaar Ministerie had tegen hem en twee medekwekers uit Tilburg een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf geëist voor het runnen van verschillende wietplantages.
Zijn twee medeverdachten kwamen er bij de rechter minder genadig vanaf: zij draaien wel de cel in. Voor drie maanden, plus twee voorwaardelijk

De drie mannen waren onder meer betrokken bij een kwekerij met 1282 planten en bijna elfduizend stekjes in Roosendaal. Die werd in september 2015 opgerold. De Schiedammer en een van de Tilburgers werden daar opgepakt. De andere Tilburger vluchtte, maar werd later opgepakt.

De drie waren ook nog betrokken bij kwekerijen in Schiedam (opgerold in 2014), Tilburg, Roermond (beiden 2015) en Lemmer (2016). De rechtbank legde hogere straffen op dan het OM, omdat de kwekerijen zo professioneel waren opgezet. In vergelijkbare zaken waren ook celstraffen opgelegd. De Schiedammer bekende uitgebreid en lijkt zijn leven een andere wending te hebben gegeven, zo stelde de rechter, die hem een lagere straf oplegde.

Gerelateerd