Taarten voor 30-jarig Kunstwerkt Schiedam

26-06-2021 Nieuws Kor Kegel

Boterhamzakjes vormen de slagroom op de taart van Yvon Koopman

SCHIEDAM – Negen kunstenaars hebben een taart gebakken voor de 30-jarige Stichting Kunstwerkt Schiedam. Ze deden dat op initiatief van Yvon Koopman, van wie we vorige week zaterdag de taart plaatsten op Schiedam24. 

De ‘beeldige taarten’ zijn niet eetbaar, maar geven wel je ogen de kost. Vanochtend om elf uur waren de kunsttaarten neergezet in de etalage van Paulina Pita aan de Hoogstraat 68 in Schiedam. Het viel samen met het startsein voor de Open Ateliers, maar dat beet elkaar niet. Pita Delicatessen is Coronaproof te bezoeken; een afspraak maken is niet meer noodzakelijk na de versoepeling van de Coronamaatregelen.  

De expositie krijgt een vervolg. Yvon Koopman nodigt alle Schiedammers, jong en oud, uit om geïnspireerd door de fantasietaarten zelf aan het bakken te gaan. Dan moet het om echte taarten gaan die je wel kunt eten. Het leidt zelfs tot een echte proeverij. Een deskundige jury zal op zondag 1 augustus aanwezig zijn in Ruimte in Beweging aan de Boterstraat 81. Het publiek kan de taarten inleveren tot twee uur ’s middags en dan gaan de juryleden proeven. Voor de winnaar is een heuse trofee beschikbaar. 

De slagroomtaart van Yvon Koopman staat sinds een week afgebeeld op Schiedam24; bijgaand nogmaals. Vandaag ook de andere taarten.