Tarieven openbaar vervoer in regio omhoog

26-10-2021 Nieuws Redactie

De OV-tarieven in de regio Rotterdam en Den Haag stijgen volgend jaar met 2,12 procent; foto: stock


REGIO - De OV-tarieven in de regio Rotterdam en Den Haag stijgen volgend jaar met 2,12 procent. Hiermee volgt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) de landelijk vastgestelde stijging van de prijs. Hierbij wordt onder meer wordt gekeken naar de kosten voor loon, brandstof en elektriciteit.

Als opdrachtgever voor het OV stelt de MRDH jaarlijks de OV-tarieven vast. Reizigers van RET en EBS in de regio Rotterdam betalen volgend jaar 15,5 cent per kilometer. Dat is nu nog 15,1 cent. De kilometerprijs van HTM en EBS in de regio Haaglanden stijgt van 17,1 naar 17,4 cent.

Het tarief voor reizen met de OV-chipkaart bestaat naast het kilometertarief uit een basistarief, dat in heel het land hetzelfde is. Dit jaar betaalt iedere reiziger aan het begin van de reis met bus, tram of metro een bedrag van 99 cent. Dit basistarief neemt in 2022 met twee cent toe, waardoor de grens van één euro dus wordt doorbroken.

De drie vervoerders maken voor het einde van het jaar bekend of zij de tarieven volgend jaar verhogen voor eigen producten, zoals abonnementen of een dagkaart. De RET en EBS doen dit voor enkele producten, terwijl HTM de heeft besloten niet meer geld te vragen voor de eigen producten.Gerelateerd