Te weinig subsidie; Cultuurcafé stopt

15-03-2017 Nieuws Redactie

De Sint Jorisdoele heeft een prachtige zaal voor een cultureel café, maar het kon niet doorgaan

SCHIEDAM – Het begon een beetje een naam te krijgen in het culturele circuitje van Schiedam: CCPD1. Het stond voor Cultuurcafé Doeleplein 1. Het vond in 2016 een paar keer plaats in de Sint Jorisdoele, inderdaad, aan het Doeleplein 1. Een cultuurcafé. Met muziek en inhoud, onder meer met gesproken columns van de Schiedamse historicus Han van der Horst. Zie hier een verslag van de eerste CCPD1 in april vorig jaar.

Maar de organisatie van CCPD1 heeft besloten er de stekker uit te trekken. Althans, voorlopig. Het Cultuurcafé van donderdag 9 maart moest worden afgeblazen. De organisatie had van de gemeente Schiedam minder subsidie gekregen dan aangevraagd was.

CCDP1 had zekerheid willen hebben voor vier evenementen in 2017, die alle uitgezonden zouden worden door Pop Up Tv. De gemeente vond echter de kosten voor de televisie-uitzendingen te hoog, in verhouding met de overige kosten voor accommodatie, optredens en publiciteit.

De gemeente laat weten dat de subsidie niet geweigerd is, maar inderdaad voor een lager bedrag toegekend dan aangevraagd. Zoals bij elk subsidieverzoek is een afweging gemaakt tussen het doel van de activiteit, het publieksbereik en het gevraagde subsidiebedrag. "We hebben dit in goed overleg met de organisatoren van CCDP1 gedaan, met wederzijds respect voor elkaars uitgangspunten en keuzes", zegt een woordvoerder van de gemeente.