Tegen het chagrijn: 'Schiedam met slagroom'

23-05-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Schiedam neerzetten als hartelijke en warme stad. Dat is het idee van Reinard Maarleveld, in reactie op het chagrijn dat afgelopen week rondging over de stad, na het bekeuren van vier Schiedamse gebakjeseters.

Hij begint 'Schiedam met slagroom'. En passant worden de vier geholpen.

Hoe ziet Maarleveld, docent en actief in de Historische Vereniging Schiedam, dat voor zich? "Schiedam met slagroom zamelt een bedrag in van 1602,30. Dat is het bedrag van de boete, verhoogd met de prijs van een gebakje." Als Schiedammers de vrouw of man vijf euro overmaken, komt dat dik voor elkaar, zo gelooft Maarleveld. Meedoen gaat eenvoudig via deze link.

"Schiedam met slagroom laat zien laat dat de gemeente een vergissing heeft gemaakt door vier mensen die een gebakje zaten te eten, op te zadelen met een strafblad en een boete van 1600 euro. Schiedam met slagroom laat zien dat Schiedam een hartelijke en warme stad kan zijn", zo is het motto van de actie.

De beboete Schiedammers maken bezwaar tegen de uitgedeelde boete. Als deze toch niet wordt opgelegd, dan gaat het bedrag van 'Schiedam met slagroom' naar de Voedselbank Schiedam.Gerelateerd