Tennissers in Noord willen hun hal niet kwijt

22-11-2019 Nieuws Kor Kegel

De bal kan nog alle kanten op rollen

SCHIEDAM – De gemeenteraad heeft vandaag een bezorgde brief ontvangen van 89 parkleden van tenniscentrum Kethelhaghe aan de Zoomweg 4 in de Woudhoek. Ze hebben vernomen dat Stichting Tenniscentrum Schiedam-Noord de tennishal wil verkopen aan Optisport. De parkleden vragen de gemeenteraad hier een stokje voor te steken.  

De brief is geschreven door M.J. van Tiel, bewoner van de Damlaan in wijk Nieuwland. Hij schrijft de brief namens 88 andere gebruikers van de tennishal. Ze laten weten onlangs vernomen te hebben dat het stichtingsbestuur de hal wil verkopen. “Dit bericht heeft ons zeer verontrust. Wij zijn veelal senioren, die nog veel plezier aan de tennissport beleven. In de wintermaanden zijn wij menig uurtje op de binnenbanen van Kethelhaghe te vinden. Wij maken ons ernstige zorgen over de toekomst”, schrijven ze.

“Het verdwijnen van de tennishal betekent voor velen van ons dat wij onze sport in de wintermaanden niet meer kunnen uitoefenen. Wij missen dan ons wekelijkse uitje en onze broodnodige beweging. En dit is meer dan tennissen alleen; het sociale contact dat we hier onderhouden is essentieel. De gemeente doet veel aan de bestrijding van eenzaamheid; dit zou een van de projecten kunnen zijn!”  

“Ondanks dat wij begrijpen dat het een overeenkomst zal zijn tussen twee private partijen, namelijk het stichtingsbestuur en Optisport, verzoeken wij u als gemeenteraad om een stokje te steken voor de verkoop van de tennishal. Een alternatief is er namelijk niet voor ons.”  

Optisport is in beeld om in het nieuwe sportbeleid van de gemeente een aantal voorzieningen in exploitatie te nemen, waaronder de zwembaden.