Theaterbezoek in de lift

23-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het theaterbezoek in Schiedam zit in de lift. Dat blijkt uit cijfers van Theater aan de Schie, dat ook de exploitatie van het Wennekerpand onder zijn heeft. Beide podia sloten 2015 af met een positief bedrijfsresultaat en stijgende bezoekersaantallen.

Voor het Theater aan de Schie zijn de zwarte cijfers van 2015 de vierde op rij. Het resultaat van het theater kwam uit op € 12.000,-. In totaal bezochten afgelopen jaar ruim 55.000 theaterliefhebbers het Schiedamse podium; een stijging van vijfduizend bezoekers ten opzichte van het voorgaande jaar. Directeur Rob Roos vindt de behaalde financiële resultaten en het stijgende bezoek in de afgelopen vier jaar 'spectaculair'. "De organisatie heeft enkele jaren geleden het roer omgegooid en de resultaten zijn er naar."

Het Wennekerpand sluit de boeken met een licht positief bedrijfsresultaat. In totaal ontving het cultuurpand ruim 76.400 deelnemers en bezoekers aan diverse culturele evenementen die in en door het Wennekerpand worden georganiseerd. Het financiële resultaat bedroeg € 17.000,- positief. “De instellingen in het Wennekerpand doen het stuk voor stuk erg goed", aldus Roos. De zakelijke activiteiten voldoen aan zijn verwachtingen. "Het publiek weet de weg naar ons bijzondere cultuurpand in het hartje van onze mooie historische binnenstad inmiddels in groten getale te vinden. Met 76.400 bezoeken in 2015 zijn we inmiddels, na de bibliotheek, de best bezochte cultuurinstelling Schiedam."

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date